Hulp bij euthanasie

Door Startups op vrijdag 4 september 2015 16:04 - Reacties (19)
Categorie: Fictie, Views: 5.706

Een aantal mensen ziet de categorie van deze post niet staan, de categorie is: 'Denk' en 'Fictie'

Nu sta ik hier met een schop in mijn hand, bezweet en met tranen in mijn ogen.
Ik heb eigenhandig mijn partner begraven, een dikke meter onder de grond. (Ik woon in een landelijk gebied met een grote tuin.)
Ze was zo ziek en kon zelf geen beslissing maken over haar leven.
Even terug naar het begin, het begon een half jaar geleden toen ze plotseling last kreeg van allerlei kwaaltjes. Al snel constateerde dokter een ziekte in een vergevorderd stadium. Het heeft geen zin om uit te wijken maar in dit land kun je in dat geval gewoon verrotten.
De behandeling zou duizenden euro’s gaan kosten en geen enkel recht op een tegemoetkoming.
Heel kort overwogen om een Breaking Bad personage te worden maar dat zou kunnen betekenen dat ik haar de laatste maanden niet meer zou zien.
Al snel kwam het moment dat ze alleen nog voor haar uit staarde en ik de pijn in haar ogen kon zien. Als je een band met iemand hebt die 15 jaar teruggaat dan kun je dat gewoon zien.
Ik ging naar een arts die ik vertrouw en die gaf me niet helemaal legaal de middelen.
Nu moest ik een dag kiezen. Er gingen dagen voorbij, weken. Ik kon het niet. Maar ik wist dat zij niet zelf kon beslissen en het zou egoïstisch zijn om haar alleen te laten leven zodat ik nog langer bij haar kon zijn. Haar aardse tijd was over. Uiteindelijk heb ik het kunnen doen maar ik zal jullie de details besparen.

We wonen best afgelegen in het noorden dus ik kon haar prima in de grote achtertuin begraven. Ik zoek alleen nog een steen.

Nadat ik er nog is langer over nagedacht heb voel ik me slechter. Ik had meer kunnen doen, ik had mijn auto moeten verkopen. Ze was mijn alles, daar kom ik nu meer en meer achter.
Vrienden zeggen dat ik gewoon voor een nieuwe moet gaan. Maar ik weet niet of ik de energie en het geld er voor heb.
Toch blijf ik vinden dat dit niet zou moeten gebeuren in Nederland. Ik heb alle fractieleiders aangeschreven met dit verhaal hierboven. Een enkele reactie ontvangen, natuurlijk van Marianne.

Stop de Vrijheid

Door Startups op dinsdag 17 juni 2014 15:08 - Reacties (38)
Categorie: Denk, Views: 6.269

Een week geleden zat ik bij de specialist in een van de betere klinieken om wat medische zaken te laten controleren, naast mij zat een stinkende man die luidruchtig met zijn Ingrid zat te telefoneren. Gelukkig zal dat binnenkort voorbij zijn.

Iedereen moet het er mee eens zijn, Nederland heeft een groot probleem. Grotendeels omdat de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk is lopen de kosten en wachttijden op. Waarom hebben al die plebs recht op dezelfde kwaliteit zorg als ik?
Gelukkig gaat dat veranderen, de zorgverzekeraars introduceren volgend jaar een nieuwe polis voor de armen met beperkte keuze. Verder komt er een voor plebs onbetaalbare vrije keuze polis, op die manier kunnen we de mensen die goede zorg verdienen goed scheiden. Zodat ik in de wachtkamer alleen gelijkgestemden tegenkom.

Mijn Amerikaanse collega's lachte me wel eens uit dat ik bij dezelfde artsen kwam als de rest van Nederland, in Amerika is dat gelukkig beter geregeld. Nederland zet nu de eerste stappen en binnen afzienbare tijd zullen we een vergelijkbaar model kennen als Amerika. Dan heb je de zogenaamde horrorverhalen dat een dagje ziekenhuis je daar soms wel 50.000 dollar kan kosten, dat is natuurlijk waar maar dan had je je maar beter moeten verzekeren.

Op dit moment is het zo dat een huisarts of een patient kan kiezen naar welke specialist of ziekenhuis hij gaat, dat is natuurlijk te gek voor woorden. Maar vanaf volgend jaar zullen de zorgverzekeraars dat beslissen voor de patiënten. Zorgverzekeraars weten namelijk beter dan een huisarts of een patient waar ze terecht kunnen dankzij big-data statistieken en efficiëntie modellen.

Zo kan de overheid en de zorgverzekeraar geld besparen en kan dat geld worden besteed aan bijvoorbeeld een verlaging van de vermogensbelasting. Het is onzinnig om zoiets onbenulligs als gezondheidszorg voor de gewone man op peil te houden. Je bent vrij om te kiezen, maar alleen als je het kunt betalen natuurlijk. Het moet is afgelopen zijn met iedereen is gelijk, dat is gewoon niet zo. Er zal altijd een verschil blijven en dat is maar goed ook. Er zijn rijke mensen nodig om naar op te kijken, zonder rijk is er geen arm.

Er zijn wel wat protesten maar dat haalt weinig uit, mede dankzij Vicepremier Asscher (PvdA) hij benadrukte letterlijk dat dit plan voorkomt dat „ zorgverzekeraars allerlei kwakzalvers moeten betalen.” waar hij dat vandaan haalt weet ik niet, maar het ging er in als zoete koek. De PvdA houdt de arbeiders wel in het gareel zodat ik die arbeiders niet meer hoef tegen te komen in de wachtkamer.

Vind je dit een goed idee en ben je net als ik voor een tweedeling in de zorg, like de Facebook page:
Stop de Vrije Artsen keuze
Of teken de petitie:
Teken de petitie

Zinvol Geweld

Door Startups op zondag 4 mei 2014 18:13 - Reacties (51)
Categorie: Denk, Views: 7.442

Ik vind dat er een vrij eenzijdig beeld van wordt geschetst in het voordeel van de zogenaamde slachtoffers. Veel mensen haten ons omdat we geweld niet schuwen, maar lang niet al dat geweld is zinloos en zonder reden.

Zullen we 1 ding afspreken? Ik ben de baas op straat en jij bent de loser.
Jij hebt verder toch niets te zoeken op de straat. Overdag ben je op je werk en in de nacht ben je thuis, dus als we puur naar het aantal uren kijken dan ben ik gewoon de baas op straat. (Ook volgens Foursquare)
Thuis mag jij de baas zijn maar dat betekent niet dat we niet zonder uitnodiging kunnen langskomen.
Maar voor de rest heb je weinig te vrezen, gewoon doorlopen en uit de weggaan als je me ziet.
Dus als ik op de stoep loop met mijn vriend en er is geen plek, dan ga jij uit de weg. Ook als ik in mijn auto zit is het de bedoeling dat je me mijn gang laat gaan.
Als ik of mijn vrienden je dan toch betrappen op een vieze blik of je gewoon opmerkelijk vinden kan het zijn dat we er wat van zeggen dan is het het beste dat je vriendelijk blijft en daarna je gewoon uit de voeten maakt en vooral niets terug zegt. Doe wat we zeggen en probeer niet in discussie te gaan of enige redelijkheid te vinden, wij zien dat als zwakte.

Wees niet verbaasd als we onze vrienden erbij halen om je een lesje te leren en dat het ineens 3 tegen 1 is, we willen immers niet verliezen en gezichtsverlies lijden. Ons ego is belangrijk in onze onderlinge cultuur.
Als we je te hard aanpakken kun je dat zien als een les, wij zijn de baas, probeer ons ook niet aan te klagen want het zal nutteloos zijn. Mijn vrienden zullen zwijgen en wij hebben meer ervaring met het systeem en als er al een straf komt zal die laag zijn vanwege verzachtende omstandigheden.

Geef het maar gewoon toe, jullie hebben mensen zoals mij nodig. Wij doen het smerige werk.

P.S. Deze blog gaat ondanks de ik-vorm niet over mij persoonlijk.

Ze pikken onze banen in!

Door Startups op vrijdag 11 april 2014 12:03 - Reacties (44)
Categorie: Denk, Views: 7.593

Pakweg 30 jaar geleden hadden we ze nodig en hebben we ze gestimuleerd zodat we geen rotklusjes meer hoefden te doen. Jullie kunnen zelf wel raden over welke groep ik het heb, het benoemen is op deze site nog een taboe. Het is natuurlijk ook onze schuld want we hebben ze al die tijd hun gang laten gaan.

Al snel was de groei niet meer te stoppen en pikten ze veel van onze banen in. Eigenlijk niet precies inpikken maar zo voelde dat wel. Het gaat om tienduizenden banen veelal laaggeschoold werk. Die mensen die dat werk dus eerst deden werden werkeloos, allemaal door hen. Geen wonder dat een groot gedeelte van die werkelozen een hekel aan ze heeft. Natuurlijk is het ook onbegrip, maar ze gaan nou eenmaal niet bij elkaar op visite. Het zijn een heel ander type mensen natuurlijk. Je ziet ze ook bijna nooit met een vrouw over straat lopen en ze zoeken elkaar op in aparte zaaltjes waar andere geen toegang tot hebben. Hoewel soms kun je er wel naar binnenlopen maar word je gewoon weggekeken en je voelt dat je niet welkom bent.

Ze hebben het lef om hun eigen cultuur, regels en gewoontes op te leggen aan iedereen. Via allerlei stichtingen organiseren ze zich en hopen dat op een dag hun regels gelden. Veel Nederlanders kunnen zich niet vinden in die regels omdat de meeste zaken indruisen tegen de huidige rechtsorde. Ook wensen ze minder controles met camera's en op internet, de achterliggende redenen lijken me duidelijk! Sommige pleiten zelfs om bepaalde vormen van diefstal te legaliseren!

Als het bij het stelen van banen gebleven was dan konden mensen het misschien nog wel begrijpen. Maar ze gingen verder, veel verder.
Een gedeelte van hen begon met criminaliteit en zag dat de politie van dit kalme land weinig weerstand kon bieden tegen hen. Ze wanen zich ongrijpbaar en zijn dit in veel gevallen ook.

Door zulke mensen is het leven compleet veranderd, je moet altijd opletten en waakzaam zijn, wie weet hebben ze het wel op jou gemunt vandaag. Voor je het weet hebben ze je beroofd en sta jij machteloos. Ze stelen als raven en komen daar 9 van de 10 keer mee weg, de politie kan er niets aan doen. Op straat zie je sommige van hen lopen met de nieuwste apparatuur en geen wonder dat mensen zich afvragen waar ze dat van betalen.
Voor hulpverleners is het vaak lastig om grip te krijgen op de jongeren van deze groep omdat vaak verslaving en de verhoudingen in het circuit ook een rol spelen. De kloof tussen ouders en jongeren uit deze groep is ook vaak groot en daardoor weten die ouders niet wat hun kroost allemaal uitspookt.

De georganiseerde criminaliteit volgde al snel, wat de burgers en ondernemers miljoenen aan schade bezorgd. Als je er 1 vastzet, komen ze soms in grote getalen onrust stoken. Of er ontstonden grote protesten die grote schade hebben aangericht.

De mannelijke helft is oververtegenwoordigd in bepaalde criminaliteitscijfers en je ziet verheerlijking van de grote criminelen onder deze groep.
Criminelen die echt most-wanted zijn en gruwelijke misdaden plegen die zelfs mensenlevens kunnen eisen en iedereen in gevaar kan brengen, ze staan dan ook hoog op het verlangenlijstje van menig land. Die criminelen vluchten vaak dan over de grens naar schurkenstaten als China en Rusland.

Een gedeelte van de bevolking is bang dat ze op een dag de macht naar zich toetrekken, je hoort nu al verhalen over verkiezingsfraude.
Er zijn maar weinig mensen die durven op te staan tegen deze groep omdat je dan pesterijen en doodsbedreigingen over je heen kan krijgen.
We moeten deze groep mensen dringend een halt toeroepen, maar hoe?

Tweakersprobleem / Integratieprobleem

Door Startups op dinsdag 8 april 2014 02:14 - Reacties (43)
Categorie: Denk, Views: 6.537

Laat ik het duidelijk stellen, ik wil nerds niet discrimineren of beledigen. Maar je kunt het niet ontkennen dat deze probleemgroep veel problemen veroorzaakt met hun asociale gedrag. Er zullen vast ook goede tussen zitten.

Wat is nu precies het probleem?

Want dat is iets waar de laten we voor het gemak zeggen "anti" groep het met zichzelf niet over eens is.

Om zomaar even wat dingen te noemen wat volgens de anti groep het probleem is...
- Nerds in het algemeen
- Criminele Nerds (hacking, nieuwsgroepen etc.)
- Zolderkamerzitters
- Geen waarden, bijv. Chinese overheid helpen (electronica daar kopen i.p.v. lokaal)
- Onbeschoftheid (Niet willen helpen met basis computerproblemen, passief gedrag)
- Dat kundige/rijke/hoog opgeleide mensen geen kinderen krijgen
- Nederland onderuit halen (electronica in China bestellen en geen import/btw afdragen, ze komen daar eerlijk vooruit op forums en schamen zich er niet voor! Mede omdat andere nerds dit niet afkeuren heeft dit een versterkend groeps effect en krijg je meelopers die het vervolgens ook de normaalste zaak van de wereld vinden)


Vertel mij nu eens wat precies het probleem is? In gedachten houdend dat:
- "Probleem" Nerds voor het grootste deel hier geboren zijn
- Dat altijd op je zolder zitten en geen btw afdragen er niets mee te maken hebben en een ander onderwerp zijn.
- Dat onbeschoftheid niet strafbaar is, al helemaal niet met uitzetting en dat er ook meer dan genoeg computerleken zijn.
- Dat roepen "JE ONTKENT HET PROBLEEM" geen oplossing of beschrijving van het probleem is.

Ik wil nu voor eens en voor altijd het probleem duidelijk hebben.


Enkele reacties:
Ok, eens kijken hoe kort ik dit samen kan vatten:

- Er is een redelijk percentage debielen in iedere maatschappij waar men zich aan ergert. De debielen ergeren zichzelf vaak ook aan andere debielen.

- Onder de nerds zit een relatief groter percentage debielen dan gemiddeld in een maatschappij, het ging vaker om mensen die niet met mensen konden omgaan.

Dus elke discussie zal uitlopen op:
- Nerds zijn irritant.
- Er zijn ook 'slechte' computerleken
- Er zijn ook 'goede' nerds

Ik ben nog steeds voor het plan om een provincie te reserveren voor debielen. Oh wacht, dan discrimineer je die weer :+ Lees dit met het nodige zout.
alles draait om respect, en dat is helaas tegenwoordig overal ver te zoeken...

bepaalde figuren hebben daar meer lak aan dan anderen.

Of het komt omdat ze toevallig wat meer weten over computers zijn? geen idee.
OS X, Linux, Windows? geen idee.
20 jaar ervaring met netwerken? geen idee..

feit is dat bepaalde groepen nogal snel roepen ik wordt gediscrimineerd... en dat compleet uit verband trekken. Computerleken roepen irritante nerds, nerds roepen irritante computerleken....

Echter is denk ik de cultuur het grootste verschil maar ook dat verloederd helaas... ik kreeg op mijn flikker van mijn ouders als ik de hele dag achter een computerscherm zat... anderen helaas niet.

Wat mij betreft tijd voor zwaardere straffen en een duidelijk les in respect en samenleving.
We leven in nederland hier hebben we onze fatsoen regels en normen en waarden.

Als we op een lanparty of in een serverruimte waren geweest hadden ze ook verwacht dat we hun regels en levensstijl (zoals niet aan kabels zitten, niet roken) zouden respecteren, waarom kan dat andersom niet?
- Dat onbeschoftheid niet strafbaar is, al helemaal niet met uitzetting en dat er ook meer dan genoeg blanke onbeschofte kemels zijn.

Niet strafbaar is wil nog niet zeggen dat het een bron van frustratie of ergernis kan zijn.

Toevallig sprak ik vandaag nog een nerds aan over over mijn printer die niet werkte, al snel kreeg ik een boze reactie "wat heb je zelf al geprobeerd?" en "gebruik google". Natuurlijk zijn er ook andere groepen die zo kunnen reageren (waaronder zeker ook computerleken), toch valt het me op dat het vaak nerds zijn die zo reageren.

Overigens heb ik ook genoeg positieve ervaringen met nerds. Een beetje meer begrip voor elkaar en iets minder temperament zouden de discussie soms iets soepeler laten verlopen.
Disclaimer: De teksten komen van anderen en zijn wat aangepast.