Hulp bij euthanasie

Door Startups op vrijdag 4 september 2015 16:04 - Reacties (19)
Categorie: Fictie, Views: 5.327

Een aantal mensen ziet de categorie van deze post niet staan, de categorie is: 'Denk' en 'Fictie'

Nu sta ik hier met een schop in mijn hand, bezweet en met tranen in mijn ogen.
Ik heb eigenhandig mijn partner begraven, een dikke meter onder de grond. (Ik woon in een landelijk gebied met een grote tuin.)
Ze was zo ziek en kon zelf geen beslissing maken over haar leven.
Even terug naar het begin, het begon een half jaar geleden toen ze plotseling last kreeg van allerlei kwaaltjes. Al snel constateerde dokter een ziekte in een vergevorderd stadium. Het heeft geen zin om uit te wijken maar in dit land kun je in dat geval gewoon verrotten.
De behandeling zou duizenden euro’s gaan kosten en geen enkel recht op een tegemoetkoming.
Heel kort overwogen om een Breaking Bad personage te worden maar dat zou kunnen betekenen dat ik haar de laatste maanden niet meer zou zien.
Al snel kwam het moment dat ze alleen nog voor haar uit staarde en ik de pijn in haar ogen kon zien. Als je een band met iemand hebt die 15 jaar teruggaat dan kun je dat gewoon zien.
Ik ging naar een arts die ik vertrouw en die gaf me niet helemaal legaal de middelen.
Nu moest ik een dag kiezen. Er gingen dagen voorbij, weken. Ik kon het niet. Maar ik wist dat zij niet zelf kon beslissen en het zou egoÔstisch zijn om haar alleen te laten leven zodat ik nog langer bij haar kon zijn. Haar aardse tijd was over. Uiteindelijk heb ik het kunnen doen maar ik zal jullie de details besparen.

We wonen best afgelegen in het noorden dus ik kon haar prima in de grote achtertuin begraven. Ik zoek alleen nog een steen.

Nadat ik er nog is langer over nagedacht heb voel ik me slechter. Ik had meer kunnen doen, ik had mijn auto moeten verkopen. Ze was mijn alles, daar kom ik nu meer en meer achter.
Vrienden zeggen dat ik gewoon voor een nieuwe moet gaan. Maar ik weet niet of ik de energie en het geld er voor heb.
Toch blijf ik vinden dat dit niet zou moeten gebeuren in Nederland. Ik heb alle fractieleiders aangeschreven met dit verhaal hierboven. Een enkele reactie ontvangen, natuurlijk van Marianne.

In bed met Google

Door Startups op dinsdag 11 november 2014 20:01 - Reacties (7)
Categorie: Overig, Views: 4.378

Google heeft onlangs een groot contract getekend met de NASA voor een oud terrein.
Nu is daar op zich niets mis mee maar Google heeft in het verleden bij het nabijgelegen vliegveld misbruik gemaakt van de situatie. Ook dat was een deal met de NASA.

Er was namelijk afgesproken dat er voor 'scientific projects' met overheidskorting getankt kon worden voor de vliegtuigen.

Door een 'misunderstanding' grepen de Google oprichters dat aan om goedkoop op vakantie te gaan naar allerlei warme oorden. Voor miljoenen werd er gefraudeerd met belastinggeld.
Waar kleine bedrijven keihard worden afgestraft als niet elke gereden kilometer verantwoord is kan Google dat gewoon maken en die voordelen inzetten voor hun eigen trips.
In between are countless trips to island paradises likely far out of reach for most Google users. Indeed, the list of destinations reads like a travel agent’s fantasy: Honolulu, the British Virgin Islands, Cancun, St. Thomas, Tahiti, Nice, St. Maartens and so on.

Johnson said he was surprised at how frequently the company used massive jumbo jets such as the 757 and 767 for trips to the beach.
en
Three of the Google founders' jets, including the 767, took off from Moffett for Croatia this past July. The departures were just before the wedding in Croatia of Mr. Page's brother-in-law, held in a medieval hill town near the Adriatic coast. Mr. Page, the Google CEO, attended as a groomsman and was photographed sporting an eyeglass-like Google Glass computer at the altar.

A Google spokeswoman didn't respond to questions about the Croatia travel or other matters, instead referring all questions to Mr. Ambrose.
Dus je bent uitgenodigd voor een trouwfeest in KroatiŽ en toevallig vliegen 3 van jouw vliegtuigen waaronder een 767 (met dank aan de overheid) naar precies die stad. Dat is toevallig? Geen antwoorden van het zo transparante bedrijf?

Maar waar de Amerikaanse consumenten organisatie nu over gevallen is dat de NASA dit heeft 'beloond' met het verhuren van een nieuw terrein.
Natuurlijk snap ik het, het is goed voor de NASA en voor Google maar de overheid werkt op steeds meer vlakken samen met Google en dit kleine miljoenen foutje valt in het niets met wat er zich allemaal onder het oppervlak afspeelt.

Zo betaalde Google de afgelopen jaren 16 miljoen dollar aan de Engelse overheid voor een winst van 18 miljard dollar. Een normaal bedrijf had misschien 7.000 miljoen meer afgerekend maar dankzij trucs en deals met andere landen is dat mogelijk. (o.a. dankzij Nederland) De Engelse overheid heeft inmiddels geoordeeld dat dit soort zaken niet door de beugel kunnen.

Het lijkt er op dat bedrijven hier mee weg blijven komen, dus if you can't beat them, join them. Ik zal maar Google aandelen gaan kopen. Iedereen slaapt rustig door, welterusten.


http://valleywag.gawker.c...s-with-cheap-g-1482030742
http://www.foxnews.com/te...ions-on-your-tax-dollars/
http://www.streetinsider....mer+Watchdog/9997130.html
http://online.wsj.com/art...3864604579069730686941454
http://online.wsj.com/art...3734304578541380768190090

Piep zei de muis

Door Startups op vrijdag 17 oktober 2014 05:00 - Reacties (19)
Categorie: Overig, Views: 6.293

Ik heb een shopreview geplaatst maar ik wou graag een video erbij plaatsen.Elk verhaal kent 2 kanten, maar ik kwam er te laat achter dat dit geen webshop was maar een vok-cursus. Ik had dus geen tablet gekocht maar een vok-cursus, zonder dat ik het zelf wist. Wat is een vok-cursus hoor ik je denken.

Kijk een normaal persoon zou denken dat TrendyComputers een kast met oude hardware opentrekt en wat als er als eerste uitvalt sturen ze naar je op. Natuurlijk wil je dat niet en stuur je dat terug, mogen ze even 20 euro incasseren? Maar je moet verder kijken dan dat.
Ze leren je namelijk de Mediamarkt waarderen en VeiligOnlineKopen. Dat is ook wat waard.
Hier de gratis VeiligOnlineKopen-cursus!

Wat is VeiligOnlineKopen? Nou reviews op tweakers kunnen door iedereen geplaatst worden en worden niet (op de juiste manier) gecontroleerd. Als het aantal sterren onder de 3 lijkt te komen door vele negatieve reviews komen er spontaan een paar 5 sterrenreviews bij. Les 1: Vertrouw niet op reviews.

Het feit dat er staat "voor 17:00 bestellen is morgen in huis" betekent NIETS er had net zo goed "piep zei de muis" kunnen staan want je hebt niets aan die informatie.
Les 3: Neem de verzendtijd met een flinke korrel zout.

Wanneer je ze opbelt krijg je altijd een nieuw excuus over postNL.
"Ja het is al post de post we wachten nog op een trackntrace"
"Er is een fout bij het sorteercentrum door postnl"
"Postnl heeft het in behandeling maar heeft nog geen trackntrace gegeven"
Les 4: Bel ze niet op, je verliest kostbare tijd*

* Tijdens mijn gesprek werd er op de achtergrond hevig ruzie gemaakt in een andere taal, dus wanneer je belt kun je wellicht wat nieuwe scheldwoorden leren.

Nu komt het allerleukste, ik wou gebruik maken van de wet koop op afstand, toen ik ze belde, vroegen ze wat de wet koop op afstand was, en waar ik het over had.
Hi-la-risch. Ik heb wel even moeten gniffelen, om mezelf dan he, het woord zegt het al he "wet" koop op afstand. Een wet is leuk maar je kunt er niets mee met lage bedragen. (Er een zaak van maken kost een veelvoud aan tijd/geld)

Les 5: Een wet is een wet.

Toen ik ze e-mailde dat ze 20 euro te weinig hadden teruggestort kreeg ik een e-mail dat dat nou eenmaal zo is en dat ze op volgende e-mails niet zullen reageren. Wel zo aardig van ze dat ze dat vermelden, anders was ik weer wat tijd kwijt. En hey wat is 20 euro nou? Ik gun het ze van harte.

Kortom deze VeiligOnlineKopen-cursus heeft mij 20 euro gekost, velen anderen hebben meer moeten betalen, soms honderden euro's. Ik wil TrendyComputers dan ook bedanken dat ze slechts 20 euro van mijn aankoopbedrag hebben afgetrokken.

Relevante link: Startup starten: Tweakers Pricewatch

Foritain vroeg wat communicatie te plaatsen, dit is de reactie nadat ik om de 20 euro vroeg. Dit doen ze bij elk product dat je terugstuurt. Zelfs na 1 dag. Niets gewijzigd aan de email:
Beste,

Conform ons algemene voorwaarden zijn de annuleringskosten § 19.99
Hier zit ook de verzendkosten inbegrepen.

Wij zullen niet meer op dit issue terug komen.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geÔnformeerd.

Met vriendelijke groet,


Trendy Computers
Nieuwstraat 47-7
4524 EC Sluis
Niet zo raar dat ze niet op dit "issue" willen terugkomen, dit soort emails versturen ze de hele dag. EfficiŽntie.

Geen spijt

Door Startups op woensdag 8 oktober 2014 19:34 - Reacties (20)
Categorie: Overig, Views: 4.622

Zoals wel vaker pakte ik vandaag de fiets naar het werk. Er stond een zacht fris windje en de vogels maakten het compleet met wat gezang. De stad werd langzaam wakker.

Helaas had ik voor ik het wist 2 donkergetinte voor mijn neus. Ze probeerden de aandacht te trekken, ik trapte de pedalen nog wat harder in en ging er van door. Normaal ben ik heel blij met ze maar soms is het maar gedoe, niet allemaal natuurlijk. (Nooit over 1 kam scheren!)

Voor ik het wist was er een uit mijn gezichtsveld verdwenen maar de ander bleef irriteren, ik kon hem wel wat! Maar hey ik was aan het fietsen en hield mijn handen op het stuur, laat hem maar.

Op een lange weg had ik ineens een grote groep voor me, in grote groepen zijn ze irritanter dan een enkele, ik kon amper nog wat zien, in mijn hoofd vervloekte ik ze, ga toch is aan de kant. Gelukkig kwam ik er zonder kleerscheuren van af.

Toen ik later langs de kebabzaak voor wat eten weer naar huis fietste kreeg ik er weer een paar in het oog. Snel ging ik achterom de tuin in en zette mijn fiets weg, daar was hij weer. Wat een brutaalheid, recht voor mijn neus.

Normaal laat ik het aan anderen over, maar nu was ik het zat, achter me lag een schaar. In een snelle beweging pakte ik de schaar. Soms krijg je spijt van dat soort ingevingen maar ik was er zeker van. Met mij moet je niet sollen.

Ik pakte hem vast.

Dus jij valt mij al de hele tijd lastig.

Ik nam het heft in eigen hand en pakte hem nog wat steviger beet.

Het was gedaan. Ik bekeek hem wat beter, en streelde hem. Ik liet hem los.. nu lag hij in de tuin.
Zou mijn vrouw iets aan me merken?

Ach, waarom ook niet, armere mensen doen dit wel vaker, maar vragen dan meestal hulp uit mensen uit de buurt. Hoewel laatst ook een vriend met een aardig jaarsalaris van me bekende dit wel eens gedaan te hebben. Normaal betaal ik er gewoon voor.

Nu tijd voor een kapsalon.

Als ik dit Overleef..

Door Startups op vrijdag 5 september 2014 20:21 - Reacties (29)
Categorie: Overig, Views: 5.453

Afgelopen maand was ik op donderdag in het buitenland en kreeg ik plots wat steken bij mijn hart. Pijnlijk, maar niet hartverscheurend ;) Dus ik besloot het nog even af te wachten.
De volgende ochtend werd ik wakker en al snel merkte ik dat die pijn er nog was, en er kwam een ferme pijnscheut. Auw, normaal heb ik niet zo snel pijn, maar dit was andere koek. Het was vrijdag en het zou weekend worden dus ik moest nu handelen.

Ik zat vrij afgelegen dus ik belde iemand op die een afspraak voor me kon regelen bij een family doctor.
Hij belde me op met het goede nieuws, ja ik kon langs komen. Maar niet nu, over 2 weken.
Dat ging niet helpen natuurlijk, op internet even rondgekeken en daar stond overal "bezoek je huisarts"
Nou dan maar de Nederlandse huisartsenpraktijk opbellen..
"i.v.m. met blabla zijn we gesloten, probeer het nummer van uw huisarts"
Dan maar het nummer van de huisarts
"vanwege vakantie neemt een andere arts het over, bel xxx"
Okay, die arts dan maar
"Welkom bij blabla, druk op 1 voor spoed, of druk 2 voor.."
Nou, het deed aardig pijn, dus ik drukte op 1.

Ik kreeg een assistente aan de lijn, ik vroeg of ik de dokter kon spreken. Ze vroeg of het spoed had, volgens mij had ik dat al ingetoetst toch? Maar goed, ik zei ja, en toen moest ik mijn gegevens gaan verifiŽren toen vroeg ze mijn klachten en uiteindelijk stelde ik de brutale vraag "mag ik de arts spreken" nee die was pas terug over 2 uur, alleen bij spoed kon die nu terugkomen en of ik dat op mijn geweten wou hebben dat hij snel moest terugkomen van blabla. Toen ik zei dat het dringend was en dat ik in het buitenland zat, gaf ze aan "oh dan kunnen we je helemaal niet helpen, zoek lokaal hulp"
Ik gaf het maar op.

Er was geen goed ziekenhuis in de buurt, ja wel een slecht horror ziekenhuis volgens the interwebz. Dat in combinatie met mijn ervaringen in Nederland "u heeft een verwijzing nodig" lieten mij het ziekenhuis mijden. (wel gaf ik iemand mijn adres door en die zou een ambulance bellen als ik niet meer zou reageren. (zoiets is al eerder misgegaan, maar dat is voer voor een ander blog))

Gelukkig heb ik een noodnummer van mijn zorgverzekering, de alarmlijn.
"Type 1 voor autoverzekeringen"
Blijkbaar niet een direct nummer?
Na 5 toetsen ingedrukt te hebben en 5min wachttijd, bij de alarmlijn, kwam ik bij een medewerker, ik vroeg of ze een arts was, nee dat was ze niet maar ik moest eerst met haar spreken en daarna zou ik een arts te spreken krijgen.

Ze vroeg al mijn gegevens en toen begon ze over mijn situatie, waarom ik in het buitenland was, met wie ik was, hoe lang, wat ik allemaal deed. Toen zei ik dat ik toch echt een dokter wou spreken, zei dat het nodig was voor het dossier. Wat? Een dossier? Waarvoor? Ik heb pijn! Ik wil een dokter spreken, een patient hoort helemaal niets te merken van jullie interne dossier rotzooi.

Ik bleef rustig en zei "geef maar je leidinggevende dit gaat niet werken" na 6 minuten wachten, kreeg ik te horen "u spreekt met de leidinggevende, hoe kan ik u helpen" maar het leek wel erg veel op de vorige stem "ehm sorry, maar volgens mij ben je dezelfde persoon, ik vroeg naar je leidinggevende" ze ging daar niet op in en zei "ik ben de leidinggevende" ik onderbrak haar en zei "nee ik wil jouw niet meer spreken dit gaat veel te langzaam" ik kreeg terug "maar ik ben de leidinggevende"
Ja vast, "ik wou jouw leidinggevende spreken, niet jou" na een paar minuten besloot ze me toch door te verbinden. Door dit onnozele gedoe was de pijn even verdwenen, adrenaline waarschijnlijk.

"Saskia X hier, hoe kan ik u helpen?"
ik "nou dat zult u vast wel weten, ik wil een arts spreken"
"u kunt geen arts spreken, we hebben hier geen artsen"
ik "oh, nou dat is onhandig bij een zorgverzekeraar bovendien gaf u andere medewerker aan dat er wel artsen zijn, kunnen jullie dan een arts voor mij zoeken hier waarmee jullie samenwerken ofzo?"
"u kunt op internet googlen"
ik "oh, dus jullie kunnen me nergens mee helpen? waarvoor is die hele alarmlijn dan?"
"we kunnen bijv. helpen met vertalen of onze arts kan een inschatting maken aan de hand van de gegevens van de lokale arts"
ik "arts? hebben jullie nou wel of geen artsen daar?"
"meneer ik heb u al vertelt wat we voor u kunnen doen"
ik "ja, helemaal niets, behalve dossiers aanmaken"
Ik hoestte.. en sprak met een zieke stem "als ik dit overleef Saskia.. als ik dit overleef.. horen jullie nog van me!"

Nou bij deze Saskia ;)