Waarom ik mijn ABN Amro creditcard ga opzeggen (dankje ICS)

Door Startups op maandag 18 juni 2018 09:27 - Reacties (21)
Categorie: Overig, Views: 8.427

Eigenlijk gebruik ik mijn creditcard nooit, Nederland is een vrij vriendelijk land voor debit cards. De creditcard van ABN Amro is mij ooit aangeraden door een medewerker. Vandaag is het tijd om hem op te zeggen.

Bereid je voor op een rant. Zinsopbouw zal ik nog wel even corrigeren. Ik ben ICS even zat.

De zogenaamde reisverzekering stelt niets voor beide keren toen ik hem nodig had werd mij duidelijk gemaakt dat ik waarschijnlijk niet geholpen zou worden.

Mijn bagage beschadigd (ticket geboekt met creditcard), ik moest het proberen te verhalen op de vliegtuigmaatschappij. Waarom heb ik dan die verzekering?
Vlucht vertraagd, waardoor mijn complete schema in de war kwam. Dus daar heb ik later om een vergoeding gevraagd. Nooit betaald omdat het te laat was. (Nadat mijn schema in de war raakt door een vertraage vlucht is mijn eerste reactie meestal niet: Oh zal ik mijn betaalmiddel even inlichten. Nee dan ben ik druk met mijn schema te verzetten.)

ICS
ICS is het bedrijf dat ze uitgeeft in Nederland, via de ABN Amro. ABN Amro heeft er volgens mij vrij weinig mee te maken. Als ik bij de ABN inlog kan ik niets zien van mijn creditcard. Lekker handig. Voor de rekeningoverzichten van mijn card moet ik weer ergens anders inloggen.

3d secure
Mjn laatste aanraking was met 3d secure, ik had die extra code ingevuld. Ja extra code. Want je hebt met een creditcard al een geheim nummer, een geheime CVV etc. Maar Mastercard dacht dat een goed idee was om nog een geheime code te introduceren. Vervolgens moeten webwinkels dat ook integreren op een goede manier anders gaat het alsnog mis.
Zo ook toen ik ooit een ticket boekte.

Creditcard en ICS drama
Waar het eigenlijk nu over gaat is de laatste keer dat ik boekte. Ik moest weer is die geheime code invullen en vervolgens gaf ICS een melding "Betaling gaat niet door, neem contact op." Lekker geheimzinnig.
De lijn is natuurlijk in gesprek en het duurt (verhoogd tarief vanuit buitenland) me een half uur voordat ik doorkom na meerdere keren gebeld te hebben. Ook is de haak er natuurlijk een keer opgegooid. Soort van Ziggo.
Uiteindelijk krijg ik een medewerker aan de lijn die zegt dat het om een willekeurige check gaat. Dat mochten ze ook wel op de website zetten. Ze vraagt mijn kaartnummer en ik kan door.
Als een fraudeur mijn creditcard gebruikt om te boeken, dan hebben ze ook mijn kaartnummer al. Beveiliging van niets dus.
Dus ik opnieuw mijn ticket boeken, nu zegt het scherm na creditcard invullen: "We nemen contact met u op als de betaling geslaagd is"
Oh dat is aardig! 3 dagen gaan voorbij en nog steeds niets gehoord en meerdere emails verstuurd.
ICS opnieuw gebeld, weer een wachtrij natuurlijk. Het enige wat ze kunnen melden is "er is een reservering op uw creditcard"
Uiteindelijk de vliegtuig maatschappij te pakken gekregen per telefoon, ja u heeft geen ticket. Verdere uitleg moet ik bij de creditcard maatschappij wezen. ABN Amro dus, oh ik bedoel ICS.
Ik weer ICS bellen, die zeggen "wacht het even een tijdje af" tot wanneer vraag ik, en het blijkt te zijn totdat mijn vlucht vertrokken is.
Wat een complete onzin.

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Ik zeg "laat ze geen geld afschrijven want ze geven aan geen ticket te geven"
ICS "dat kunt u betwisten nadat het is afgeschreven"
Ik "ok, ik betwist de reservering!"
ICS "kan niet, ze hebben de reservering van het geld al"
Ik "stel dat ze het geld definitief pakken dan krijg ik mijn geld toch terug, ik heb immers geen ticket"
ICS "dat is iets tussen u en de maatschappij"
Ik "kan ik nu een nieuw ticket boeken?"
ICS "ja u kunt bij de maatschappij een nieuw ticket boeken dan kunt u zeggen dat u niet dubbel wilt betalen"
Ik "ik ga daar nooit meer boeken en mijn creditcard zal ik ook niet gebruiken, iDeal dan maar"/rant

Daarom ga ik mijn creditcard opzeggen. ABN Amro staat hier verder buiten, ze geven geen hulp. Volgens mij zijn ze alleen tussenpersoon om er voor te zorgen dat ICS mijn geld kan pakken.
Heb je een creditcard nodig? Neem er dan gerust een maar al die voordelen die het bied zijn een wassen neus in mijn optiek.
Het heeft me nu een paar tientjes en enkele uren gekost en ik ben nog niets verder. Dankje ICS.

Hulp bij euthanasie

Door Startups op vrijdag 4 september 2015 16:04 - Reacties (19)
Categorie: Fictie, Views: 5.706

Een aantal mensen ziet de categorie van deze post niet staan, de categorie is: 'Denk' en 'Fictie'

Nu sta ik hier met een schop in mijn hand, bezweet en met tranen in mijn ogen.
Ik heb eigenhandig mijn partner begraven, een dikke meter onder de grond. (Ik woon in een landelijk gebied met een grote tuin.)
Ze was zo ziek en kon zelf geen beslissing maken over haar leven.
Even terug naar het begin, het begon een half jaar geleden toen ze plotseling last kreeg van allerlei kwaaltjes. Al snel constateerde dokter een ziekte in een vergevorderd stadium. Het heeft geen zin om uit te wijken maar in dit land kun je in dat geval gewoon verrotten.
De behandeling zou duizenden euro’s gaan kosten en geen enkel recht op een tegemoetkoming.
Heel kort overwogen om een Breaking Bad personage te worden maar dat zou kunnen betekenen dat ik haar de laatste maanden niet meer zou zien.
Al snel kwam het moment dat ze alleen nog voor haar uit staarde en ik de pijn in haar ogen kon zien. Als je een band met iemand hebt die 15 jaar teruggaat dan kun je dat gewoon zien.
Ik ging naar een arts die ik vertrouw en die gaf me niet helemaal legaal de middelen.
Nu moest ik een dag kiezen. Er gingen dagen voorbij, weken. Ik kon het niet. Maar ik wist dat zij niet zelf kon beslissen en het zou egoïstisch zijn om haar alleen te laten leven zodat ik nog langer bij haar kon zijn. Haar aardse tijd was over. Uiteindelijk heb ik het kunnen doen maar ik zal jullie de details besparen.

We wonen best afgelegen in het noorden dus ik kon haar prima in de grote achtertuin begraven. Ik zoek alleen nog een steen.

Nadat ik er nog is langer over nagedacht heb voel ik me slechter. Ik had meer kunnen doen, ik had mijn auto moeten verkopen. Ze was mijn alles, daar kom ik nu meer en meer achter.
Vrienden zeggen dat ik gewoon voor een nieuwe moet gaan. Maar ik weet niet of ik de energie en het geld er voor heb.
Toch blijf ik vinden dat dit niet zou moeten gebeuren in Nederland. Ik heb alle fractieleiders aangeschreven met dit verhaal hierboven. Een enkele reactie ontvangen, natuurlijk van Marianne.

In bed met Google

Door Startups op dinsdag 11 november 2014 20:01 - Reacties (7)
Categorie: Overig, Views: 4.820

Google heeft onlangs een groot contract getekend met de NASA voor een oud terrein.
Nu is daar op zich niets mis mee maar Google heeft in het verleden bij het nabijgelegen vliegveld misbruik gemaakt van de situatie. Ook dat was een deal met de NASA.

Er was namelijk afgesproken dat er voor 'scientific projects' met overheidskorting getankt kon worden voor de vliegtuigen.

Door een 'misunderstanding' grepen de Google oprichters dat aan om goedkoop op vakantie te gaan naar allerlei warme oorden. Voor miljoenen werd er gefraudeerd met belastinggeld.
Waar kleine bedrijven keihard worden afgestraft als niet elke gereden kilometer verantwoord is kan Google dat gewoon maken en die voordelen inzetten voor hun eigen trips.
In between are countless trips to island paradises likely far out of reach for most Google users. Indeed, the list of destinations reads like a travel agent’s fantasy: Honolulu, the British Virgin Islands, Cancun, St. Thomas, Tahiti, Nice, St. Maartens and so on.

Johnson said he was surprised at how frequently the company used massive jumbo jets such as the 757 and 767 for trips to the beach.
en
Three of the Google founders' jets, including the 767, took off from Moffett for Croatia this past July. The departures were just before the wedding in Croatia of Mr. Page's brother-in-law, held in a medieval hill town near the Adriatic coast. Mr. Page, the Google CEO, attended as a groomsman and was photographed sporting an eyeglass-like Google Glass computer at the altar.

A Google spokeswoman didn't respond to questions about the Croatia travel or other matters, instead referring all questions to Mr. Ambrose.
Dus je bent uitgenodigd voor een trouwfeest in Kroatië en toevallig vliegen 3 van jouw vliegtuigen waaronder een 767 (met dank aan de overheid) naar precies die stad. Dat is toevallig? Geen antwoorden van het zo transparante bedrijf?

Maar waar de Amerikaanse consumenten organisatie nu over gevallen is dat de NASA dit heeft 'beloond' met het verhuren van een nieuw terrein.
Natuurlijk snap ik het, het is goed voor de NASA en voor Google maar de overheid werkt op steeds meer vlakken samen met Google en dit kleine miljoenen foutje valt in het niets met wat er zich allemaal onder het oppervlak afspeelt.

Zo betaalde Google de afgelopen jaren 16 miljoen dollar aan de Engelse overheid voor een winst van 18 miljard dollar. Een normaal bedrijf had misschien 7.000 miljoen meer afgerekend maar dankzij trucs en deals met andere landen is dat mogelijk. (o.a. dankzij Nederland) De Engelse overheid heeft inmiddels geoordeeld dat dit soort zaken niet door de beugel kunnen.

Het lijkt er op dat bedrijven hier mee weg blijven komen, dus if you can't beat them, join them. Ik zal maar Google aandelen gaan kopen. Iedereen slaapt rustig door, welterusten.


http://valleywag.gawker.c...s-with-cheap-g-1482030742
http://www.foxnews.com/te...ions-on-your-tax-dollars/
http://www.streetinsider....mer+Watchdog/9997130.html
http://online.wsj.com/art...3864604579069730686941454
http://online.wsj.com/art...3734304578541380768190090

Piep zei de muis

Door Startups op vrijdag 17 oktober 2014 05:00 - Reacties (19)
Categorie: Overig, Views: 6.705

Ik heb een shopreview geplaatst maar ik wou graag een video erbij plaatsen.Elk verhaal kent 2 kanten, maar ik kwam er te laat achter dat dit geen webshop was maar een vok-cursus. Ik had dus geen tablet gekocht maar een vok-cursus, zonder dat ik het zelf wist. Wat is een vok-cursus hoor ik je denken.

Kijk een normaal persoon zou denken dat TrendyComputers een kast met oude hardware opentrekt en wat als er als eerste uitvalt sturen ze naar je op. Natuurlijk wil je dat niet en stuur je dat terug, mogen ze even 20 euro incasseren? Maar je moet verder kijken dan dat.
Ze leren je namelijk de Mediamarkt waarderen en VeiligOnlineKopen. Dat is ook wat waard.
Hier de gratis VeiligOnlineKopen-cursus!

Wat is VeiligOnlineKopen? Nou reviews op tweakers kunnen door iedereen geplaatst worden en worden niet (op de juiste manier) gecontroleerd. Als het aantal sterren onder de 3 lijkt te komen door vele negatieve reviews komen er spontaan een paar 5 sterrenreviews bij. Les 1: Vertrouw niet op reviews.

Het feit dat er staat "voor 17:00 bestellen is morgen in huis" betekent NIETS er had net zo goed "piep zei de muis" kunnen staan want je hebt niets aan die informatie.
Les 3: Neem de verzendtijd met een flinke korrel zout.

Wanneer je ze opbelt krijg je altijd een nieuw excuus over postNL.
"Ja het is al post de post we wachten nog op een trackntrace"
"Er is een fout bij het sorteercentrum door postnl"
"Postnl heeft het in behandeling maar heeft nog geen trackntrace gegeven"
Les 4: Bel ze niet op, je verliest kostbare tijd*

* Tijdens mijn gesprek werd er op de achtergrond hevig ruzie gemaakt in een andere taal, dus wanneer je belt kun je wellicht wat nieuwe scheldwoorden leren.

Nu komt het allerleukste, ik wou gebruik maken van de wet koop op afstand, toen ik ze belde, vroegen ze wat de wet koop op afstand was, en waar ik het over had.
Hi-la-risch. Ik heb wel even moeten gniffelen, om mezelf dan he, het woord zegt het al he "wet" koop op afstand. Een wet is leuk maar je kunt er niets mee met lage bedragen. (Er een zaak van maken kost een veelvoud aan tijd/geld)

Les 5: Een wet is een wet.

Toen ik ze e-mailde dat ze 20 euro te weinig hadden teruggestort kreeg ik een e-mail dat dat nou eenmaal zo is en dat ze op volgende e-mails niet zullen reageren. Wel zo aardig van ze dat ze dat vermelden, anders was ik weer wat tijd kwijt. En hey wat is 20 euro nou? Ik gun het ze van harte.

Kortom deze VeiligOnlineKopen-cursus heeft mij 20 euro gekost, velen anderen hebben meer moeten betalen, soms honderden euro's. Ik wil TrendyComputers dan ook bedanken dat ze slechts 20 euro van mijn aankoopbedrag hebben afgetrokken.

Relevante link: Startup starten: Tweakers Pricewatch

Foritain vroeg wat communicatie te plaatsen, dit is de reactie nadat ik om de 20 euro vroeg. Dit doen ze bij elk product dat je terugstuurt. Zelfs na 1 dag. Niets gewijzigd aan de email:
Beste,

Conform ons algemene voorwaarden zijn de annuleringskosten € 19.99
Hier zit ook de verzendkosten inbegrepen.

Wij zullen niet meer op dit issue terug komen.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,


Trendy Computers
Nieuwstraat 47-7
4524 EC Sluis
Niet zo raar dat ze niet op dit "issue" willen terugkomen, dit soort emails versturen ze de hele dag. Efficiëntie.

Geen spijt

Door Startups op woensdag 8 oktober 2014 19:34 - Reacties (20)
Categorie: Overig, Views: 5.440

Zoals wel vaker pakte ik vandaag de fiets naar het werk. Er stond een zacht fris windje en de vogels maakten het compleet met wat gezang. De stad werd langzaam wakker.

Helaas had ik voor ik het wist 2 donkergetinte voor mijn neus. Ze probeerden de aandacht te trekken, ik trapte de pedalen nog wat harder in en ging er van door. Normaal ben ik heel blij met ze maar soms is het maar gedoe, niet allemaal natuurlijk. (Nooit over 1 kam scheren!)

Voor ik het wist was er een uit mijn gezichtsveld verdwenen maar de ander bleef irriteren, ik kon hem wel wat! Maar hey ik was aan het fietsen en hield mijn handen op het stuur, laat hem maar.

Op een lange weg had ik ineens een grote groep voor me, in grote groepen zijn ze irritanter dan een enkele, ik kon amper nog wat zien, in mijn hoofd vervloekte ik ze, ga toch is aan de kant. Gelukkig kwam ik er zonder kleerscheuren van af.

Toen ik later langs de kebabzaak voor wat eten weer naar huis fietste kreeg ik er weer een paar in het oog. Snel ging ik achterom de tuin in en zette mijn fiets weg, daar was hij weer. Wat een brutaalheid, recht voor mijn neus.

Normaal laat ik het aan anderen over, maar nu was ik het zat, achter me lag een schaar. In een snelle beweging pakte ik de schaar. Soms krijg je spijt van dat soort ingevingen maar ik was er zeker van. Met mij moet je niet sollen.

Ik pakte hem vast.

Dus jij valt mij al de hele tijd lastig.

Ik nam het heft in eigen hand en pakte hem nog wat steviger beet.

Het was gedaan. Ik bekeek hem wat beter, en streelde hem. Ik liet hem los.. nu lag hij in de tuin.
Zou mijn vrouw iets aan me merken?

Ach, waarom ook niet, armere mensen doen dit wel vaker, maar vragen dan meestal hulp uit mensen uit de buurt. Hoewel laatst ook een vriend met een aardig jaarsalaris van me bekende dit wel eens gedaan te hebben. Normaal betaal ik er gewoon voor.

Nu tijd voor een kapsalon.