Whatsapp en Facebook ontkoppelen

Door Startups op donderdag 18 mei 2017 14:07 - Reacties (8)
Categorie: Startup nieuws, Views: 7.791

Dat moet ik eens proberen, de autoriteiten misleiden en dan wegkomen met een boete van slecht 0,5% van de omzet.
We moeten het gewoon inzien, om de een of andere reden durven de Europese autoriteiten geen echte boete te geven. Die bedrijven hebben de macht.

Whatsapp en Facebook ontkoppelen (kan niet meer)
Hier ontkoppelde je je gegevens: http://webwereld.nl/socia...gevens-met-facebook-deelt
De gegevens worden nu gekoppelt tenzij je ze toen ontkoppelde. Ik vind dat de hele overname ongedaan moet worden gemaakt.

Deze quote:
"hangt samen met verzachtende omstandigheden, zoals het feit dat Facebook met de Commissie heeft samengewerkt in het onderzoek. Ook heeft Facebook toegegeven de regels te hebben overtreden en heeft het bedrijf afgezien van een openbare hoorzitting"
Lees ik dit nu goed? Geen openhore hoorzitting zorgt voor verzachtende omstandigheden? Kan ik daar ook voor kiezen bij een rechtzaak? Volgens mij vertegenwoordigd de EU ons. Dus zou alles openbaar moeten zijn, en al helemaal geen verzachtende omstandigheid als er het niet openbaar is. Misschien kan iemand dat verhelderen?

Dan is er nog de maximaal 1% boete. Wie heeft bedacht dat we maximaal een boete kunnen geven van 1% van de omzet? Als een bedrijf dat weet kunnen ze dat gewoon afwegen. De risico's vs de winst. Als de winst meer is dan 1% dat ze misschien kunnen verliezen dan kiezen ze gewoon voor regels overtreden.

Facebook heeft Whatsapp gekocht voor 21,8 miljard euro. Dan is deze boete vrijwel niets. Kleine onkosten.
"het boetebesluit een duidelijk signaal uitgaat naar bedrijven"
Duidelijk signaal? Ja! Dat je de autoriteiten kunt misleiden en dat je er makkelijk van af komt. En gaat Facebook nu stoppen met dit gedrag? Gaan ze de gegevens niet koppelen?

Volgende: Waarom ik mijn ABN Amro creditcard ga opzeggen (dankje ICS) 18-06 Waarom ik mijn ABN Amro creditcard ga opzeggen (dankje ICS)
Volgende: WordPress hosting kopen 05-'17 WordPress hosting kopen

Reacties


Door Tweakers user TheFes, donderdag 18 mei 2017 15:24

Je beseft je dat dat artikel op Webwereld van oktober 2016 is, en dat die 30 dagen inmiddels wel voorbij zijn toch?

Door Tweakers user pasarica, vrijdag 19 mei 2017 00:15

Kijk, ik snap jou wel en ben het volledig eens met jou eens. Maar er zijn ook andere oplossingen.

Wil je Whatsapp en Facebook niet gekoppeld? Flikker Whatsapp weg en gebruik dan bijvoorbeeld Telegram of Viber. Probleem opgelost. En als genoeg mensen dat door hebben en inzien is het zo gedaan met Facebook/Whatsapp. Probleem is dat de grote meerderheid er gewoon geen ruk om geeft. Echt gewoon niet!

Ik heb het bij meerdere vrienden voorgesteld maar Whatsapp is zo'n begrip dat elke vervanger bij voorbaat gedoemd is en dat is Facebook zich maar al te goed van bewust.

Door Tweakers user BeToBe, vrijdag 19 mei 2017 08:57

Waar ik me het meeste aan erger is het feit dat Facebook gegevens verzameld van mensen die geen dienst bij ze afnemen. Door de overname van Whatsapp kunnen ze aan die gegevens een telefoonnummer koppelen, want je staat vast wel bij iemand in de contactlijst, die weer gesynchroniseerd wordt met Facebook. Ik heb geen Facebook, maar ik weet zeker dat ze heel veel gegevens van mij hebben. De boete is dus maar een schijntje in verhouding met de omzet (en dan helemaal gekeken naar het Meerjarenplan).

Door Tweakers user SinergyX, vrijdag 19 mei 2017 09:39

TheFes schreef op donderdag 18 mei 2017 @ 15:24:
Je beseft je dat dat artikel op Webwereld van oktober 2016 is, en dat die 30 dagen inmiddels wel voorbij zijn toch?
Zegt hij toch:
tenzij je ze toen ontkoppelde.
Dat is ook het grootste probleem, dit had altijd opt-out moeten blijven, maar net zoals YT bij Google terecht is gekomen en je vervolgens een google+ shit door je strot kreeg gepropt, zal het me niet verbazen dat je straks voor WA gewoon een FB account nodig hebt.

Door Tweakers user stuiterveer, vrijdag 19 mei 2017 09:47

Dat is ook het grootste probleem, dit had altijd opt-out moeten blijven
Nog beter: opt-in. Ik vind het waardeloos dat bij heel veel bedrijven net de privacygevoelige zaken opt-out zijn. Dit zorgt ervoor dat ze alvast wat gegevens mogen gaan verwerken voordat je dit uit zou zetten. Ik snap het nut uit marketing oogpunt, maar niet uit consumenten oogpunt.

Door Tweakers user ASS-Ware, vrijdag 19 mei 2017 23:44

Zeg gewoon 1 of beide accounts op.
Als je vrienden geen Viber, Telegram, iMessage oid hebben, dan is er altijd nog sms, mail, bellen ... en als het echt moet, ga er eens langs :-)

Door Tweakers user WhatsappHack, maandag 22 mei 2017 15:05

Het gaat helemaal niet om het koppelen van gegevens, dat is geheel toegestaan en zou altijd toegestaan worden door de EC. Die boete heeft helemaal niets te maken met het koppelen van data an sich, maar met de opvatting van de EC dat Facebook misleidende reacties heeft gegeven op de vraag of die datacombinaties überhaupt mogelijk waren. Dat is een ander verhaal, en daarom wordt er ook niet zo moeilijk gedaan, is de boete relatief laag en wordt er niet gekeken naar ongedaan maken van de koop - want het is slechts een lichte overtreding.
Dus dan ga je geen zware acties ondernemen. Nogal logisch besluit dus. :)

Ik zou overigens niet naar onveilige alternatieven als Telegram of Viber gaan, daar heb je veel slechtere beveiliging en zulke slechte privacy voorwaarden dat Facebook heilig lijkt als je ze vergelijkt. Als je een andere messenger wil, dan is eigenlijk enkel Signal een goed alternatief.

Door Tweakers user stuiterveer, dinsdag 23 mei 2017 08:39

WhatsappHack schreef op maandag 22 mei 2017 @ 15:05:
Ik zou overigens niet naar onveilige alternatieven als Telegram of Viber gaan, daar heb je veel slechtere beveiliging en zulke slechte privacy voorwaarden dat Facebook heilig lijkt als je ze vergelijkt.
Ben benieuwd naar de informatie hierover, heb je wat leesvoer hiervoor?

Reageren is niet meer mogelijk