WordPress hosting kopen

Door Startups op zaterdag 13 mei 2017 12:56 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 3.836

Ok, de beste WordPress hosting vinden zou makkelijk moeten zijn.
Dat is het echter niet, mijn neef wou een simpele site starten voor een klein beginnend bedrijfje en ik adviseerde hem dus een wordpress blog.

Eerste wat je dus doet is zoeken op "wordpress hosting kopen", daar begint de nachtmerrie.
Je word overspoeld met verschillende providers die varieren van 50 euro cent tot tientallen euro's per maand.
Waar je dus niet aan moet beginnen is versio. Hoewel deze zeer goedkoop is kun je als je de reviews een beetje doorneemt snel een idee krijgen wat er allemaal mis kan gaan. Als je puur wilt testen kun je best deze hosting kopen, maar voor iets serieuzere zaken zou ik bijv. naar transip gaan.
Domeinnaam registratie is ook te vinden van 3 tot 30 euro per jaar, maar dat is iets dat gewoon hetzelfde is. Een .NL domein is een .NL domein. Net zoals dat stroom uit het stopcontact gewoon stroom is.
Hosting is wat anders, en je kunt alle vergelijkers invullen die je kan vinden, maar hosting is gewoon iets dat je apart moet bekijken.

Mijn neef heeft dus uiteindelijk geld weggegooid door een verkeerde hoster uit te kiezen, de naam zal ik niet noemen.

Ik zou dus kiezen voor een host in Nederland en dus eentje met een auto-installer om wordpress te installeren, en het liefst een host die auto-update.

Ohja, speciale WordPress hosting van meer dan 10 euro per maand, is meestal gewoon een normaal webhosting pakket, dus betaal niet meer dan nodig is omdat het zogenaamd wordpress hosting is.

/rant

Ik heb nu dus een nieuwe host, maar ik sta open voor tips voor andere hosts, reageer in dat geval.

P.S. Iemand reageerde dat ik 'een advies' uitbracht. Ik adviseer hier niet specifiek transip hosting. Ik zou transip boven versio kiezen, maar hoor graag alternatieven.

Alternatieven aangedragen door tweakers: (ik zelf host op dit moment niet bij onderstaande)
https://realityhost.nl/
https://wordpress.com/pricing/ (niet nl)
https://www.byte.nl
savvii.nl

Volgende: Whatsapp en Facebook ontkoppelen 05-'17 Whatsapp en Facebook ontkoppelen
Volgende: Ondernemen: Boekhouding 09-'16 Ondernemen: Boekhouding

Reacties


Door Tweakers user Jantje2000, zaterdag 13 mei 2017 14:10

Het spijt me, maar waarom ga je voor een bedrijf Wordpress aanraden? Het is misschien handig, maar er zijn alternatieve cms'en die heel wat interessanter zijn. Denk bijvoorbeeld aan PimCore o.i.d. waar je een mooie professionele website kunt maken. De leercurve is dan wel wat hoger, maar de site zal direct een stuk beter ogen.

Door Tweakers user boevertje, zaterdag 13 mei 2017 14:45

Jantje2000 schreef op zaterdag 13 mei 2017 @ 14:10:
De leercurve is dan wel wat hoger, maar de site zal direct een stuk beter ogen.
Omdat het voor veel mensen niet hun basis werkzaamheden zijn en veelal niet eens hun interesse heeft willen ze iets wat makkelijk en snel is. Wordpress heeft een mega community en wat hun willen is zeker al een paar duizend keer geprobeerd en zeker gedocumenteerd.

Wel wil ik Startups eens uitnodigen om contact met mij te zoeken, wel benieuwd wat je van mijn manier van hosting vind. :Y)

Door Tweakers user i-chat, zaterdag 13 mei 2017 17:38

een hoog randgehalte met weinig echte tips, maar wordpresshosting is lang niet altijd het zelfde als 'gewoon' wehbhosting. er zijn namelijk ook bedrijven die zicht specialiseren in het aanbieden van werkende webaplicaties. dan betaal je bovenop het laden draaien van bijv centos met plesk ook nog eens voor het beheer en optimaliseren van je website-backend. dan hoef je ineens niet meer zelf in de gaten te houden of er een update is, heb je vaak een net wat hogere uptime enzovoorts.

bovendien de ene webuser is de andere webuser niet. om je een idee te geven. sommige hosts draaien websites op een cluster. 30 webservers, 3*2 database servers en een zfs-backend waar je scheel van gaat zien. Andere webhosters gebruiken de howtogeeks guide voor een lamp server op ubuntu. het is uiteindelijk maar waarvoor je betaald.

Door Tweakers user webshoptimizer, zaterdag 13 mei 2017 17:53

Er is genoeg betrouwbare en voor WP geoptimaliseerde hosting te vinden. Het is alleen aanzienlijk duurder dan 'gewone' hosting. Maar daar krijg je ook veel betere performance voor terug (front- en backend). Iets wat je bij menig hosting bedrijf niet meemaakt, zeker niet als je zelf meer dan één WP install hebt draaien. Tel daar bij op al het veiligheidsrisico die je bij WP hosting vaak tot een minimum beperkt wordt. Dan heb je ineens niet zo'n slechte deal meer.

Heb je een grote WP site of shop en wil je maximale snelheid en veiligheid: ga voor een gespecialiseerde host. Lees: niet voor 13 in een dozijn hosting, tenzij je zelf weet wat je doet.

Tips? Ok,
- savvii.nl
- byte.nl

Door Tweakers user MrJayMan, zaterdag 13 mei 2017 21:30

dit artikel adverteert transip, daar heb ik dan weer slechte ervaring mee: te ver afgeknepen hosting waardoor veel Wordpress plugins niet werken, gebrekkige support, 2 minuten downtime rond 00:15u "om de servers vers te laten rebooten", dikke boetes en naheffingen als een auto incasso een keer bounced, etc.

ik ben later overgestapt op het huren van een VPS waar ik lekker m'n gang kan gaan op een zelf gekozen linux distro.

Door Tweakers user magnifor, zondag 14 mei 2017 13:50

Ik adviseer Neostrada. Goedkoop, goede support en bevat Cpanel waarmee je Wordpress en tig andere paketten gemakkelijk kunt installeren dmv one-click installers.

Door Tweakers user Cybje, zondag 14 mei 2017 14:38

Wat een bizar kortzichtige blog post weer dit. Er zit wel degelijk verschil tussen domeinregistraties. Het verschil zit niet in de domeinnaam zelf, maar de duurdere bedrijven regelen over het algemeen hun DNS servers beter (meer redundantie, beveiliging tegen DDoS attacks), of bieden extra beveiligingsopties als DNSSEC aan. Nou hoeft dat niet 20+ euro te kosten, maar er zit wel verschil tussen de diensten die inbegrepen zijn bij je registratie.

Verder heeft het wel degelijk nut om voor een duurdere hoster te kiezen. Duurder in de zin van hogere kwaliteit, niet perse een hogere prijs, maar vaak resulteert hogere kwaliteit wel in een hogere prijs. Dat heeft te maken met hoeveel resources je deelt op de server (dus zet je een server van 10.000 euro in voor 25 sites of 200 sites) en de extra diensten, zoals back-ups en eventuele high availability.

Verder zit je vooral voor zakelijke hosting ook nog met SLA's. Als je bijv. een webshop draait, dan wil je niet dat die er een halve dag uit ligt. Juist voor een beginnend bedrijf kan dat heel belangrijk zijn, want het heeft ook invloed op je Google ranking. Je kunt beter 50 euro per maand betalen voor goede hosting, dan dat je 5 euro per maand betaalt maar een keer 1000 euro inkomsten misloopt door lage Google ranking en gemiste orders.

Door Tweakers user Danny.G, zondag 14 mei 2017 15:48

Vimexx is een leuke aanrader als je niet veel geld wil uitgeven.

Door Tweakers user Startups, zondag 14 mei 2017 16:04

Cybje schreef op zondag 14 mei 2017 @ 14:38:
Het verschil zit niet in de domeinnaam zelf, maar de duurdere bedrijven regelen over het algemeen hun DNS servers beter (meer redundantie, beveiliging tegen DDoS attacks), of bieden extra beveiligingsopties als DNSSEC aan. Nou hoeft dat niet 20+ euro te kosten, maar er zit wel verschil tussen de diensten die inbegrepen zijn bij je registratie.
Een .NL domein is een domein. DNS diensten zijn aanvullend op een domeinnaam, sommige bieden dat aan inderdaad aan, het ligt aan jou of je daar gebruik van maakt. Maar stel ik gebruik de dns van transip, .nl domein kost daar minder dan 10 euro. Wat vind je van de DNS dienst die hun aanbieden? Ben ik wel benieuwd naar.

Door Tweakers user Cybje, zondag 14 mei 2017 16:20

Startups schreef op zondag 14 mei 2017 @ 16:04:
[...]

Een .NL domein is een domein. DNS diensten zijn aanvullend op een domeinnaam, sommige bieden dat aan inderdaad aan, het ligt aan jou of je daar gebruik van maakt. Maar stel ik gebruik de dns van transip, .nl domein kost daar minder dan 10 euro. Wat vind je van de DNS dienst die hun aanbieden? Ben ik wel benieuwd naar.
Normaal gesproken zit DNS gewoon bij je domeinnaam in, dit is bij vrijwel elke partij zo. Als het je puur om de domeinnaam gaat en elders de DNS neerzet, dan kun je inderdaad op zich de goedkoopste kiezen.

De kwaliteit qua DNS diensten verschilt enorm, maar dat merk je natuurlijk meestal pas als er problemen ontstaan.

Ik vind de DNS van TransIP wel aardig goed, een paar redenen die ik zo snel zie:
* Ze hebben een goed beheer systeem (veel mogelijkheden)
* Ze bieden DNSSEC
* Hun DNS servers werken op IPv4 en IPv6
* Hun 3e nameserver staat buiten hun eigen netwerk, dus de DNS dienst is ook actief bij problemen in hun eigen datacenter/netwerk
* Hun nameservers draaien bij meerdere TLD's (ns0.transip.nl, ns1.transip.net, ns2.transip.eu), dus in geval van een storing bij een TLD zijn er nog 2 andere DNS servers actief

Door Pieter, zondag 14 mei 2017 23:01

Ga gewoon voor Bitnami Wordpress op Windows Azure werkt perfect.

https://bitnami.com/stack/wordpress/cloud/azure

Door Tweakers user MartijnAbel, maandag 15 mei 2017 09:50

Kijk eens bij antagonist, is niet al te duur, simpel in gebruik, goede support etc.

Door Tweakers user Waarnemer, maandag 15 mei 2017 11:38

Als je dan toch persé WP wil gaan gebruiken (leuke voor de hobby lowsy voor enterprise) kun je ook net zo goed hostingdiscounter.nl oid. nemen.

Als je al geen eisen stelt aan je CMS waarom dan wel aan je hosting?

Door Tweakers user NightFox89, maandag 15 mei 2017 13:16

Ik blijf me meer verbazen dat mensen verwachten dat je bij een hosting partij voor 10 euro per jaar goede service krijgt.

Door Tweakers user ASS-Ware, maandag 15 mei 2017 15:52

Antagonist is een hele goede partij.
Mocht je veel storage en traffic willen, dan raad ik een abonnement rechtstreeks bij hun aan.
Mocht 1GB storage en 10GB traffic per maand zat zijn, dan kun je bij mij goedkoper terecht, ik ben reseller bij Antagonist.
Mocht je dat laatste interessant vinden, drop me a line.

Door Tweakers user Kek, maandag 15 mei 2017 16:04

https://vevida.com/ het Wordpress Hosting pakket heeft alles waar jij om vraagt

Door Mike Milestone, maandag 15 mei 2017 19:24

Ik zou zeggen VIMEXX. Goede support zowel via ticket systeem goede prijzen altijd bezig met updates en invoeren php 7.1 al een tijd bijvoorbeeld. Live chat ook zeer handig.

Door Tweakers user Mustii_93, maandag 15 mei 2017 22:12

Byte.nl is een aanrader.

Door Tweakers user Kajel, maandag 15 mei 2017 22:32

Ik begrijp niet dat iedereen met die NLse hosting bedrijfjes komt. Weet je waar je zeer waarschijnlijk de beste WP hosting kunt krijgen? Juist ja, bij de makers van Wordpress zelf: https://wordpress.com/pricing/

Nu zullen sommige mensen zeggen "Ja, maar dan staat je website niet in NL... bla... something something latency...". Wordpress heeft overal ter wereld CDNs ed. staan, en daarnaast is de latency voor een normale huis-tuin-en-keuken Wordpress site totaal niet relevant :)
Kortom: ga naar de bron, daar zitten de experts.

Door Tweakers user SannrHerr, dinsdag 16 mei 2017 20:55

magnifor schreef op zondag 14 mei 2017 @ 13:50:
Ik adviseer Neostrada. Goedkoop, goede support en bevat Cpanel waarmee je Wordpress en tig andere paketten gemakkelijk kunt installeren dmv one-click installers.
Dan sta je dua voor een paar euro per maand op een slome sgared server tor je er genoeg van hebt en overstapt naar Byte, Savvii of een Amerikaanse partij.

Reageren is niet meer mogelijk