PostNL FlopNL

Door Startups op donderdag 2 juni 2016 21:07 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 7.468

Natuurlijk zijn het de negatieve dingen die je onthoud en niet de positieve dingen.
Zo heb ik een waslijst me negatieve ervaringen met PostNL maar ik weet ook wel dat ik ook gewoon pakketjes op tijd bezorgd heb gekregen, maar dat is hun werk, dus dat zou gewoon altijd zo moeten zijn.

Vandaag geen klacht over mijn verloren pakketje, te laat bezorgde kaart, verduisterde laptop maar over de Postbus!

Nadat het tarief voor de zoveelste keer omhoog was gegaan en ik het ding amper gebruik werd het tijd om op te zeggen.

Opzeggen kan via: http://www.postnl.nl/zake...postbuscontract-opzeggen/

Okay, ze vragen om een klantnummer. Vervolgens moet ik alsnog al mijn gegevens invullen zoals:
Bedrijfsnaam
Naam/Contactpersoon
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mailadres
Telefoonnummer
Postbusnummer
Postcode van Postbus

Die gegevens hebben jullie toch PostNL? Als ik mijn klantnummer invul weten jullie precies wie ik ben. Misschien kun je 1 of 2 controle dingen vragen als je me niet op een andere manier gaat controleren.
Maar zoveel vragen is wel erg veel. Bovendien jullie zijn toch van de post? Als ik mijn postcode opgeef weten jullie al de straat en plaats, waarom moet ik die dan alsnog invullen?
En mijn postbusnummer weten jullie ook best.

Helemaal leuk is het als je een emailadres invult zoals email+specific@domainmail.com
Dat vindt hij een ongeldig adres, bovendien verwijderd hij de + en doet hij een gok "misschien is er geen @"

http://static.tweakers.net/ext/f/p7L9kFoU5h06BemD83raWJc7/full.png

"Het gegeven e-mailadres is onjuist en bevat mogelijk geen @."

Haha, come on developer, wat is dit voor foutmelding? En dan ook nog stiekem mijn emailadres wijzigen door een spatie te plaatsen.

Na een dikke week na insturen nog steeds niet gehoord, ook niet na het sturen van 2 emails..

Oh ze zijn trouwens niet bereikbaar per email, over "niet echt je tijd meegaan" gesproken..

Volgende: Telefoonworstelen 06-'16 Telefoonworstelen
Volgende: Google Analytics Spam 05-'16 Google Analytics Spam

Reacties


Door Tweakers user Kosty, donderdag 2 juni 2016 21:17

Dat van die spatie is wel grappig. Blijkbaar wordt die invoer dus URL-decoded ofzo.
Als je volgende URL-encoded string ingeeft krijg je (met het foutbericht) de gedecode waarde: "%24%C2%A8%5E%C3%B9" (dit is natuurlijk maar een voorbeeld).

Door Tweakers user Kosty, donderdag 2 juni 2016 21:21

Om nog er nog even op terug te komen: als je je + "geŽncodeert " invoert als %2B lijkt de fout niet op te treden... haha!

Door Tweakers user WhiteDog, vrijdag 3 juni 2016 00:07

Ze hadden perfect kunnen samengaan met bpost. Als je die mailt krijg je 3 dagen (!) later een ontvangstbevestiging. Lijkt wel alsof ze je mail afdrukken en opsturen...

Door Tweakers user mvdam, vrijdag 3 juni 2016 08:46

Ach dan nog maar niet te spreken over de drastische afname van het aantal postkantoren en locaties van postbussen.

Wij hadden, samen met een behoorlijk aantal andere bedrijven onze postbus om de hoek. Nu is het zeker 10 minuten rijden vanaf het bedrijf. Op een slecht bereikbare plaats met weinig parking.

Onze postbus heeft zijn laatste jaar ook gezien.

Door Tweakers user incaz, vrijdag 3 juni 2016 08:47

Ah, dat is het Ontmoedigingsbeleid. Bedenk: de post is er niet voor jou, de post is er voor de aandeelhouders. Alles wat je dus kunt doen op het randje van legaliteit om klanten net wat langer te houden, gewoon door ze te pesten bij het opzeggen, dan lijkt dan een goed idee.

Dat ze je ook als klant hadden kunnen behouden door Gewoon Goed Werk te leveren, tsja, dat is iets te ingewikkeld denk ik.

Door Tweakers user RoofTurkey, vrijdag 3 juni 2016 08:51

Fun fact is dat zo'n twee procent van de pakketjes bij PostNL kwijt raakt, waarvan sommige uiteindelijk na een lang proces worden teruggevonden en andere gewoon nooit meer aankomen. Erg leuk als je een webshop runt en orders van boven de honderd euro verstuurt |:( . De schade wordt natuurlijk ook niet vergoed door PostNL...

En zijn tien procent komt niet op tijd aan, waar dus ook die voorgenoemde twee procent binnen valt, en van de negentig procent die wel aankomt is er ook nog best een deel (ik schat zo'n tien procent, maar cijfers hiervan zijn heel moeilijk in te schatten) waar het pakketje gewoon ergens in de tuin is neergezet of bij buren is afgeleverd zonder dat je daarvan goed bent ingelicht. Oftewel je pakketje is bij de buren bezorgt, succes met uitvogelen bij welke van de twintig 8)7 .

GLS, daarna UPS en als laatste DHL doen het naar mijn ervaring het beste. Maar deze kosten dan ook een stuk meer dan PostNL en vragen vooral een hoger aantal pakketjes per dag voordat ze het op komen halen dus die zijn voor veel webshops helaas geen optie.

Door Tweakers user Luuk1983, vrijdag 3 juni 2016 09:48

Van alle pakketdiensten waar ik ervaring mee heb vind ik PostNL tot nu toe het fijnste werken en heb eigenlijk nog nooit problemen gehad. Nou verstuur ik niet zakelijk grote hoeveelheden zoals een webshop, maar als particulier ga ik het liefste via PostNL. GLS vind ik een totaal rukbedrijf met onduidelijke levertijden, slechte communicatie en domme levertijden. Misschien dat het nu anders is, maar het gaat zo ver dat ik bij een shop die met GLS verstuurd gewoon niets mee bestel.

Door Tweakers user Jeroenneman, vrijdag 3 juni 2016 09:48

Tja, het ligt er maar net aan welke postbode je hebt.

Ik heb twee keer gewoon een goede gehad, die altijd rond dezelfde tijd kwam, precies wist wie waar woonde, en die ook gewoon netjes bezorgde.

De man ertussen was een ramp. Gelukkig was die na 3 maanden ook weg. Leek wel alsof die man analfabeet was, zo vaak kreeg ik dingen van een totaal andere buurtbewoner. En dan konden we het zelf lekker uitzoeken. Niet heel handig met brieven waarop je moet reageren binnen een bepaalde termijn, terwijl je niet eens weet dat je ze gekregen zou moeten hebben.

Door Tweakers user Technomania, vrijdag 3 juni 2016 09:55

Kwaliteit was "vroeger" stukken beter in de tijd van de PTT en het een staatsbedrijf was

Door Tweakers user RoofTurkey, vrijdag 3 juni 2016 10:03

technomania schreef op vrijdag 03 juni 2016 @ 09:55:
Kwaliteit was "vroeger" stukken beter in de tijd van de PTT en het een staatsbedrijf was
Volgens mij krijgen bezorgers ook maar iets van 21 cent per afgeleverd pakketje dus ergens is het wel te begrijpen dat men dan minder service gericht gaat werken tov gewoon per uur betaald te worden. Het is alleen wel jammer dat zo'n constructie toegestaan was (volgens mij worden bezorgers sinds kort wel weer per uur betaald bij PostNL), maar hopelijk gaat het weer richting de PTT tijd ja.

Door Tweakers user Luuk1983, vrijdag 3 juni 2016 11:21

technomania schreef op vrijdag 03 juni 2016 @ 09:55:
Kwaliteit was "vroeger" stukken beter in de tijd van de PTT en het een staatsbedrijf was
Kan je dat nog ergens onderbouwen of is dat een onderbuikgevoel in de trant van 'vroeger was alles beter'? Ik heb weinig problemen gehad met post, vroeger niet en nu ook niet. Als je het mij zou vragen, dan zou ik op gevoel zeggen dat het niet beter of slechter is. Natuurlijk zou 100% van de post moeten aankomen, maar ik denk dat dat een utopie is. Ik vind het knap dat er zoveel juist wel aankomt zonder problemen.

Door Tweakers user Technomania, vrijdag 3 juni 2016 12:31

Luuk1983 schreef op vrijdag 03 juni 2016 @ 11:21:
[...]

Kan je dat nog ergens onderbouwen of is dat een onderbuikgevoel in de trant van 'vroeger was alles beter'? Ik heb weinig problemen gehad met post, vroeger niet en nu ook niet. Als je het mij zou vragen, dan zou ik op gevoel zeggen dat het niet beter of slechter is. Natuurlijk zou 100% van de post moeten aankomen, maar ik denk dat dat een utopie is. Ik vind het knap dat er zoveel juist wel aankomt zonder problemen.
Dat kan ik onderbouwen ja. Vaker een buslichting. Smorgens je post al (ik krijg nu mijn post pas halverwege de middag). Prijs van een postzegel is ook flink gestegen.

Door serhat, vrijdag 3 juni 2016 13:04

Ook nog een leuk verhaal, toen ik probeerde in te loggen vanuit de iOS app met een vooraf ingevuld mail adres kreeg ik een foutmelding "Opgegeven e-mail adres is onjuist". Het aanpassen van het vooraf ingevuld mail adres was ook niet mogelijk. Kan gebeuren, een bug...

Vervolgens een mail gestuurd naar ze, kreeg ik twee weken later een bericht dat ik een melding heb doorgeven, ben er vervolgens niet eens meer op ingegaan...

Door Tweakers user klaaz, vrijdag 3 juni 2016 15:02

Tja, een postbus... Ik weet nog wel dat ik er eentje nam. Ik geloof dat er nu nog post binnenkomt van de vorige eigenaar van dit postbusnummer (was failliet gegaan).

De postbus stond destijds op het postkantoor dus ik heb ze er wel eens op aangesproken. 'Jullie kunnen toch wel lezen hoop ik?' Werd niks mee gedaan. Ik kreeg jaren later nog minstens zo veel van de vorige eigenaar als in het begin.

Recentelijk heb ik hem maar opgezegd. Laat ze de boel ook maar lekker naar mijn huis brengen!

Een andere veel grotere PostNL irritatie is het feit dat ze pakketjes die ik in China bestel niet meer thuis komen afleveren. Die houden ze tegenwoordig lekker op het postkantoor en sturen een kaartje dat je hem zelf mag ophalen.

Ik snap best wel dat er weinig vlees voor ze op zit als de waarde van het pakketje (incl free shipping) maar enkele euro's is maar laat ze dan gewoon hun tarieven gaan staffelen. Ik wil nml best wel iets meer betalen voor dit soort pakketjes. Nu heb ik geen keuze en daar baal ik van.

En het is in feite ook nog eens oneerlijke concurrentie. Want PostNL heeft lokale consumentgerischikte postkantoren en agentschappen terwijl de andere pakketbezorgers dat niet hebben. Die hebben dus nog meer pijn van die goedkope buitenlandse pakketjes.

Ik vind het hoe dan ook schandalig dat een partij als PostNL mijn GRATIS thuisbezorgde pakketjes niet THUIS komt afleveren. Dat dit uberhaupt kan is me een raadsel.

Door Tweakers user itarix, vrijdag 3 juni 2016 22:47

klaaz schreef op vrijdag 03 juni 2016 @ 15:02:
En het is in feite ook nog eens oneerlijke concurrentie. Want PostNL heeft lokale consumentgerischikte postkantoren en agentschappen terwijl de andere pakketbezorgers dat niet hebben. Die hebben dus nog meer pijn van die goedkope buitenlandse pakketjes.
Niets staat de andere post bedrijven in de weg om ook postkantoren en agentschappen te openen. Sterker nog in het kleine rot winkelcenterumpje hier in de buurt zit gewoon een DHL post agentschap en een TNT post.

Door K405, zaterdag 4 juni 2016 10:01

Ligt idd aan de postbode.. tis maar welke je treft. Worden idd slecht betaald maar de tarieven gaan wel elke keer omhoog. Ik woon op huisnummer 1, alle post dus ook pakketten, zonder huisnummer van de geadresseerde worden bij mij afgeleverd. Van de week heb ik een dikke smartphone uit het buitenland bezorgd gekregen. Heb ik em zelf maar geforward want: 'Gij zult niet stelen.' Maar je zult versteld staan van de hoeveel dombo's geen huisnumer noteren.

Door Tweakers user Technomania, zaterdag 4 juni 2016 11:43

Ik had een maatje die al 18 jaar postbode was. De laatste jaren schaamde hij zich over de kwaliteit vann het postbezorgen :o

Door Tweakers user Smťagol, zaterdag 4 juni 2016 17:51

Inderdaad.. PostNL is een ouderwets shit bedrijf.

- Ik vind het achterlijk dat, terwijl ik een account op hun site heb, ik niet kan aangeven dat pakketjes NOOIT bij buren afgeleverd dienen te worden.

- Ik vind het achterlijk dat, terwijl ik een account op hun site heb, niet kan aangeven dat pakketjes ALTIJD STANDAARD bij een servicepunt afgeleverd moet worden. Dit scheelt hun juist werk, want ik ben meestal niet wakker als zij bezorgen, en vaak moet er betaald worden, en ik heb nooit cash in huis.

- Ik vind het achterlijk dat ze dat niet leren een pin automaat mee te nemen. Voor die keren dat ik wel de deur open doe, moet ik ze helaas mededelen dat ze het pakket naar het servicepunt moeten sturen. Met een mobiel pin automaat (ze bestaan!) zou ik het pakket direct in ontvangst kunnen nemen in die gevallen, en dan zijn ze er vanaf.

- Ik vind het achterlijk dat pakketjes niet direct getracked worden wanneer ze Nederland binnenkomen. Ze worden ergens geregistreerd, kleine moeite om deze gegevens aan je account te koppelen. Nogmaals, scheelt hun weer werk omdat ik dan beter in de gaten kan houden wanneer ik een pakket mag verwachten, en dan kan ik er rekening mee houden zodat de kans kleiner is dat ze voor niks komen.

Met de kaartjes die in door de jaren heen heb mogen ontvangen, kan ik een muur mee behangen.

Maar als ik het zo hoor heb ik nog mazzel met postbezorgers die al die moeite doen..

Door Tweakers user Splorky, zondag 5 juni 2016 23:00

Ongeveer 5 jaar geleden werkte ik bij postnl (niet de bezorging zelf) en had toen het idee dat ze nog geen 10 jaar zouden mee gaan. Ondertussen denk ik dat ze wel langer blijven maar nog steeds aan het dood bloeden zijn.

Er zijn geen postbodes meer maar postbezorgers. (Verschil zie ik als een senior medewerker vs een stair voor 2 maanden, het bracht verantwoordelijkheid met zichcmee en stipt heid)

.In de sorteer centra was de overgang gemaakt naar alleen maar partimers voor productiewerk (loialiteit onder de medewerkers had een flinke imact gemaakt zover ik hoorde)

De vastgoed waarde van postkantoren is zo veelmogelijk verkocht in ruil voor kleine hoekjes in bestaande winkels die nu ook steeds meer gaan verdwijnen.

De pakketbezorgers zijn zzpers die betaald krijgen per pakketje dat ze aan nemen (ongeacht ze 1 of 2 keer moeten rijden), de vergoeding voor de zzpers was minimaal zeg maar vraag en aanbod maar dan op hert randje van zolang er nog zzpers willen werken wordt er genoeg betaald aan ze.

Postbussen worden (gaan of zijn al) ook gehalveerd.

Postnl was sowiso al het minst winstgevende onderdeel dat tnt heeft uitgepoept.

Misschien klopt het niet helemaal wat ik zeg maar dit was wel de vibe die er hing en zo nu en dan hoor je wat.

Door Tweakers user DonJunior, donderdag 16 juni 2016 09:51

Luuk1983 schreef op vrijdag 03 juni 2016 @ 09:48:
Van alle pakketdiensten waar ik ervaring mee heb vind ik PostNL tot nu toe het fijnste werken en heb eigenlijk nog nooit problemen gehad. Nou verstuur ik niet zakelijk grote hoeveelheden zoals een webshop, maar als particulier ga ik het liefste via PostNL. GLS vind ik een totaal rukbedrijf met onduidelijke levertijden, slechte communicatie en domme levertijden. Misschien dat het nu anders is, maar het gaat zo ver dat ik bij een shop die met GLS verstuurd gewoon niets mee bestel.
Precies dit is ook mijn ervaring. PostNL vind ik erg fijn. DHL en GLS .. daar maak ik liever geen woorden aan vuil.
Oh en dan is er ook nog SelectVracht.. die zijn helemaal drama. Die bellen aan.. en voordat je van de bank bij de deur bent staan ze al bij de buren te bellen.. "Oh ik dacht, u bent niet thuis" .. 'Joh ik krijg niet eens de kans om de deur open te doen!!'
En als dat nu slechts 1x was gebeurd.. nee bijna elke keer als ze iets komen bezorgen. Dan te bedenken dat de afstand van mijn bank tot de deur een metertje of 4/5 is. Dus dat valt ook wel mee.

Reageren is niet meer mogelijk