Google Analytics Spam

Door Startups op donderdag 26 mei 2016 15:46 - Reacties (7)
Categorie: Startup, Views: 2.446

Als je Google Analytics gebruikt en je neemt wel is de referrals door dan kom je vaak rare domeinnamen tegen die eigenlijk helemaal geen bezoekers sturen.

In het kort komt het hier op neer, via een slimme methode simuleren een aantal duistere types van bijv. 'raardomein.com' dat ze miljoenen websites bezoekers sturen. Miljoenen websites hebben natuurlijk miljoenen beheerders die benieuwd zijn welke websites traffic sturen. Als je professioneel bezig bent analyseer je dat soort dingen om je site te optimaliseren en meer bezoekers te trekken.
Terug naar die duistere types, ze doen dat dus in de hoop dat die beheerders hun website bezoeken. Miljoenen websites in hun statistieken spammen kost namelijk vrijwel niets, en ze krijgen dan ook duizenden bezoekers terug van nieuwsgierige beheerders die willen weten waarom ze bezoekers ontvangen van 'raardomein.com'. En dat is kassa. Zij krijgen vervolgens echte bezoekers en daar verdienen ze geld mee.

Gelukkig zijn er oplossingen om deze spam uit je statistieken te weren zodat je echte en neppe bezoekers kan onderscheiden en er geen rare referrals in komen te staan.

Google zou dit vrij makkelijk kunnen oplossen maar heeft dat tot nu toe niet gedaan, vandaar dat er bedrijven zijn die dit nu oplossen en mensen die lijsten maken om deze spam te weren.

Wil je dit voorkomen in je Google Analytics?
Gratis oplossing:
Link

Betaalde oplossing:
https://www.analytics-toolkit.com/auto-spam-filters/

Volgende: PostNL FlopNL 06-'16 PostNL FlopNL
Volgende: Hulp bij euthanasie 09-'15 Hulp bij euthanasie

Reacties


Door Tweakers user BillsGate, donderdag 26 mei 2016 16:07

Goede tip!

Wat ik altijd vreemd vind aan deze vorm van acquisitie: Je gaat als beheerder kijken op die website, maar daarmee ben je nog niet hun doelgroep. Hoe verdient zo'n website dan aan hits van koude leads?

Door Tweakers user Startups, donderdag 26 mei 2016 16:17

BillsGate schreef op donderdag 26 mei 2016 @ 16:07:
Goede tip!

Wat ik altijd vreemd vind aan deze vorm van acquisitie: Je gaat als beheerder kijken op die website, maar daarmee ben je nog niet hun doelgroep. Hoe verdient zo'n website dan aan hits van koude leads?
Een beheerder is ook al een doelgroep. Die kan je dus dingen verkopen om bijv. je website te optimaliseren. Maar er zijn ook andere manieren hoe ze geld verdienen, zie: https://plus.google.com/+Wiyrewebsite/posts/Bhd259DXjj4Door Tweakers user ADQ, vrijdag 27 mei 2016 07:46

Je hoeft de site niet te bezoeken, ik gebruik ip-adress.com daar bijvoorbeeld voor:
http://www.ip-adress.com/ip_tracer/tweakers.net
Simpel linkje naar de whois database is ook aanwezig, die combinatie geeft je meestal voldoende informatie.

Door Tweakers user Tjolk, vrijdag 27 mei 2016 10:15

Jij gaat iedere site die naar jou doorverwijst ook bezoeken? Vast geen betere manier van marketing te verzinnen om je tijd mee te verspillen. :z

Block die spammers gewoon op server level via .htaccess of web.config ofzo. Eventuele ghost spammers negeer je lekker in je analytics.

Door Tweakers user lennartbee, zondag 29 mei 2016 15:07

Ger schreef op vrijdag 27 mei 2016 @ 10:15:Block die spammers gewoon op server level via .htaccess of web.config ofzo. Eventuele ghost spammers negeer je lekker in je analytics.
99% is ghost spam, je kunt in je htaccess zetten wat je wilt maar dat lost niks op.

Reageren is niet meer mogelijk